11 scholen voor christelijk geïnspireerd onderwijs!

Stichting 'Ieder kind telt'

Stichting ‘Ieder kind telt’ bestaat uit 10 basisscholen en 1 speciale school voor basisonderwijs waar ongeveer 180 personeelsleden onderwijs bieden aan ongeveer 1650 leerlingen in de gemeente Hellendoorn.

Twitter

@iederkindtelt

  • RT @MinOCW: Het aantal kinderen dat wordt gepest, is weer afgenomen. Dat schrijft minister @arieSlob aan de Tweede Kamer. Dit is goed nieuw…
  • RT @CNVOnderwijs: Maar zal het ook genoeg zijn? Over een uur, bij het verschijnen van de miljoenennota, weten we meer: http://t.co/xeueezk

Algemene organisatie

De Stichting 'Ieder kind telt' staat voor christelijk primair onderwijs in de gemeente Hellendoorn.
De missie van de Stichting ‘Ieder kind telt’ is het unieke van elk kind als schepsel van God te waarderen en te respecteren. Vanuit een christelijke inspiratiebron vorm en inhoud te willen geven aan opvoeding en onderwijs. Kennis en vaardigheden belangrijk te vinden, maar ook het omgaan met waarden en normen in het omgaan met elkaar.

Start kinderboekenweek

Vanwege het belang van taal hebben vier basisscholen van onze Stichting Prinses Beatrix, Jan Barbier, De Blenke en De Es gekozen om vanaf volgende week woensdag een projectweek te organiseren rondom taal & lezen. Dat deze projectweek samenvalt met de Kinderboekenweek is natuurlijk niet toevallig. Taal en lezen zijn immers nauw met elkaar verbonden. Op de Hellendoornse scholen zijn er tal van activiteiten in het kader van taal en lezen. Er wordt een leesmarathon gehouden, waarbij leerlingen in estafette  voorlezen aan medeleerlingen. Een illustrator komt bij de scholen op bezoek en leerlingen uit de groepen 6,7,8 leren tijdens een workshop van een dag een echt kinderboek te illustreren. Ook worden leerlingen veelvuldig voorgelezen. Wethouder Ten Have bezoekt op donderdag 10 oktober de leerlingen uit groep 3,4 en 5 van De Es. Zij leest hen voor, maar gaat ook met hen over het boek in gesprek. Het is slechts een kleine greep uit de reeks van activiteiten. Op vrijdag wordt de week afgesloten met een heus kinderboekenbal in De Kroon, waarbij de leerlingen verkleed gaan als de hoofdpersoon uit hun favoriete leesboek die ze onder de arm mee nemen.

Terug naar het nieuwsoverzicht