11 scholen voor christelijk geïnspireerd onderwijs!

Stichting 'Ieder kind telt'

Stichting ‘Ieder kind telt’ bestaat uit 10 basisscholen en 1 speciale school voor basisonderwijs waar ongeveer 180 personeelsleden onderwijs bieden aan ongeveer 1650 leerlingen in de gemeente Hellendoorn.

Twitter

@iederkindtelt

  • RT @MinOCW: Het aantal kinderen dat wordt gepest, is weer afgenomen. Dat schrijft minister @arieSlob aan de Tweede Kamer. Dit is goed nieuw…
  • RT @CNVOnderwijs: Maar zal het ook genoeg zijn? Over een uur, bij het verschijnen van de miljoenennota, weten we meer: http://t.co/xeueezk

Algemene organisatie

De Stichting 'Ieder kind telt' staat voor christelijk primair onderwijs in de gemeente Hellendoorn.
De missie van de Stichting ‘Ieder kind telt’ is het unieke van elk kind als schepsel van God te waarderen en te respecteren. Vanuit een christelijke inspiratiebron vorm en inhoud te willen geven aan opvoeding en onderwijs. Kennis en vaardigheden belangrijk te vinden, maar ook het omgaan met waarden en normen in het omgaan met elkaar.

Een tien met een griffel!

Een tien met een griffel
150 jaar protestants-christelijk onderwijs in museum Erve Hofman

In museum Erve Hofman is een tentoonstelling gewijd aan de geschiedenis van anderhalve eeuw protestants-christelijk onderwijs in de gemeente Hellendoorn. Het begon allemaal in 1866, toen de eerste christelijke lagere school op maandag 8 januari haar deuren opende. De huidige supermarkt Jumbo aan de Grotestraat is gebouwd op de fundamenten van die school. Op de zolder van Erve Hofman is van alles te zien over de geschiedenis van basisscholen in de hele gemeente. Er is een film uit het begin van de jaren vijftig, er zijn griffels, een leesplankje (Aap Noot Mies), leitjes met een echt leilatje (oude lineaal) en schoolboekjes. En natuurlijk veel foto’s. Kinderen kunnen zelf in de schoolbanken plaats nemen en met een griffel op een leitje schrijven.

Ook is  er een reconstructie van een schoolklasje uit de jaren dertig. 

Kortom,  er is veel te zien. Leuk om met de kinderen of een schoolklas te bezoeken.

 
Museum Erve Hofman
Hofmanstraat 2
7447 AS  Hellendoorn

Erve Hofman is geopend van dinsdag tot zaterdag van 13.30 – 17.00 uur t/m 29 oktober 2016.
Toegang € 4,--, kinderen tot 12 jaar gratis
Meer informatie: info@oaldheldern.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht