11 scholen voor christelijk geïnspireerd onderwijs!

Stichting 'Ieder kind telt'

Stichting ‘Ieder kind telt’ bestaat uit 10 basisscholen en 1 speciale school voor basisonderwijs waar ongeveer 180 personeelsleden onderwijs bieden aan ongeveer 1650 leerlingen in de gemeente Hellendoorn.

Twitter

@iederkindtelt

  • RT @MinOCW: Het aantal kinderen dat wordt gepest, is weer afgenomen. Dat schrijft minister @arieSlob aan de Tweede Kamer. Dit is goed nieuw…
  • RT @CNVOnderwijs: Maar zal het ook genoeg zijn? Over een uur, bij het verschijnen van de miljoenennota, weten we meer: http://t.co/xeueezk

Algemene organisatie

De Stichting 'Ieder kind telt' staat voor christelijk primair onderwijs in de gemeente Hellendoorn.
De missie van de Stichting ‘Ieder kind telt’ is het unieke van elk kind als schepsel van God te waarderen en te respecteren. Vanuit een christelijke inspiratiebron vorm en inhoud te willen geven aan opvoeding en onderwijs. Kennis en vaardigheden belangrijk te vinden, maar ook het omgaan met waarden en normen in het omgaan met elkaar.

Opening schooljaar 2018-2019

Dinsdagmiddag 4 september jl. vond een bijeenkomst voor de medewerkers van Stichting 'Ieder kind telt' plaats op het schoolplein van de Bongerd. Allereerst werden nieuwe medewerkers voorgesteld en veel succes gewenst binnen de stichting.
Onder het genot van een hapje en een drankje werd de folder van het Strategisch Beleidsplan 2018-2022 gelanceerd.

Lees verder

Koningsspelen 2018

Elk jaar organiseert Reggesteyn Noetsele de Koningsspelen Nijverdal voor de groepen 5/6 en 7/8 van de basisscholen in de gemeente Hellendoorn.  Bijgaand op de fotocompilatie de Pr. Marijkeschool., maar alle scholen van Stichting 'ieder kind telt' waren natuurlijk vertegenwoordigd.
Voor de overige groepen werd het in school  gevierd.

Lees verder

LIO vacatures

Op een aantal van onze scholen hebben we een vacature voor een LIO stagiair(e).
Onder de knop 'vacatures' zijn de schoolprofielen voor LIO-invulling voor schooljaar 2018-2019 van onze scholen te vinden!

Lees verder

OPEN HUIS

U zoekt een goede school voor uw kind?
U wilt zich tijdig oriënteren? U wilt een gesprek, een rondleiding, de school in bedrijf zien? Het kan allemaal, onze scholen heten u van harte welkom.
Kijk hier wanneer onze scholen open huis houden.

Lees verder

Staken...win-wind-situatie

Donderdag 5 oktober jl. ook de teamleden van De Meander staken. En aan het einde van de bijeenkomst in Den Haag nog even uitwaaien op het strand. Een echte 'win-wind-situatie'!

Lees verder

Petitie en prikaktie 27 juni 2017

Het primair onderwijs roept de politiek op extra geld vrij te maken voor eerlijke en rechtvaardige salariëring en minder werkdruk.  Op 27 juni bieden de organisaties die verenigd zijn in het PO-front een petitie aan in Den Haag. De deuren van veel basisscholen gaan in Nederland een uur later open. Ook de scholen van Stichting 'Ieder kind telt' ondersteunen de prikactie en doen mee!

Lees verder

Boeiende presentatie van onze schoolopleider!

Herma Jacobs, de schoolopleider van Stichting ‘Ieder kind telt’, heeft op 23 mei 2017, een boeiende presentatie gegeven op Windesheim, waarbij verbinden, ontwikkelen en onderzoeken kernthema’s waren.
Dit als onderdeel van haar opleiding tot geregistreerd schoolopleider. 

Lees verder

Overgang naar Office 365: Sharepoint

Nadat de migratie van de Prinses Marijkeschool naar de online omgeving van Office 365/Sharepoint goed is verlopen is ook De Schaapskooi definitief over! Afgelopen weekend werden de bestanden succesvol naar de cloud gemigreerd.

Lees verder

Inspiratieochtend 'Bomen over hoop'

We kunnen terugkijken op een inspirerende ochtend gehouden op woensdag 15 maart jl. op de Prinses Beatrixschool. 
Slowfood & soulfood waren de ingrediënten die de medewerkers werden meegegeven! 

Lees verder

Vacatures LIO-invulling schooljaar 2017-2018

Onder de knop 'vacatures' zijn de schoolprofielen voor LIO-invulling voor schooljaar 2017-2018 op onze scholen te vinden!

Lees verder

OPEN HUIS

Vanaf 4 jaar mogen kinderen naar de basisschool. Niet alleen voor kinderen een grote overstap, ook voor ouders is dit een mijlpaal.
Want welke school moet het gaan worden?

U wilt zich tijdig oriënteren? U wilt een gesprek, een rondleiding, de school in bedrijf zien? Het kan allemaal op:
Donderdag 19 januari  of vrijdag 20 januari 2017!
Kijk op de website van onze scholen voor meer informatie.
*m.u.v. De Brug, De Ark en De Veenbrug 

Lees verder

The daily mile op SBO De Brug

Sbo De Brug staat op de kaart! Zie http://thedailymile.nl/
Sbo De Brug doet met één groep, de Dassen, mee met The Daily Mile. Het doel van The Daily Mile is heel simpel: fittere kinderen door 15 minuten per dag (hard)lopen op school. Juf Marloes zag samen met de kinderen via Nieuwsbegrip deze activiteit. Ze waren meteen enthousiast. Marloes bracht het eerst in tijdens een teamvergadering en gaf aan dat ze het wilde gaan proberen. “Ik geef les aan een groep kinderen in de groei die barsten van de energie. Ik merk dat het voor hen fijn is om die energie even kwijt te kunnen tussen de lessen door".

Lees verder

Dag van de leraar

Een compliment geeft nieuwe energie,
een compliment stimuleert,
een compliment laat waardering horen,
een compliment opent het oog voor en van de ander.

Een compliment voor je inzet, heb oog en de aandacht voor kind en collega!

Als je iets goeds ziet, geef dan een compliment.
Als je iets fouts ziet, bied dan je hulp aan!

Lees verder

De kunst van expressie

In het project 'De kunst van expressie' ontwikkelt ieder kind zijn (of haar) skills zo, dat het in staat is zich op een positieve en effectieve manier uit te drukken aan de wereld om zich heen. Het kind leert unieke uitdrukkingsvaardigheden te ontwikkelen, door middel van drama, geletterdheid, beeldende vorming en muziek.
De teamleden van de deelnemende scholen: Jan Barbier,  Prinses Beatrixschool, De Es, Prinses Marijkeschool, De Meander en Talentrijk hebben op 7 november a.s. de kick off van 'De kunst van expressie' in de foyer van het ZinIn-theater!

Lees verder

Feestweek 'Ieder kind telt' 150 jaar!

Na de startweek van 4 t/m 8 januari 2016 is de voorbereidende periode, 150 dagen, gestart voor alle festiviteiten.
Deze week (23 t/m 27 mei 2016) is de feestweek voor de leerlingen van onze scholen.
Het beloofd een week te worden met activiteiten voor alle groepen van onze 11 scholen!
In de afgelopen maanden hebben alle groepen zich voorbereid op één of meerdere activiteiten.
Het beloofd fantastisch te worden.

De volgende activiteiten staan gepland:
23 mei:
De badeendenrace voor alle leerlingen/ouders. |  De opa- en omadag voro de groepen 1, 2 en 3.
24 mei:
'IKT Got Talent' voor de groepen 3 en 4 in het ZinIn Theater. | Workoshops voor de gorpen 4, 5 en 6: folkoristische dansgroep, boerendansers, oude ambachten, historische kring, IVN en CNME.
25 mei:
Solarrace voor de groepen 7 en 8. Super snelle auto's door leerlingen gebouwd, stijden om wie de snelste auto heeft.
26 mei:
Finale van 'The Voice of IKT' voor de groepen 1 en 2. | 'Heel IKT bakt', voor de groepen 7 en 8. Wie bakt de mooiste en lekkerste taart? | Workshops voor de groepen 4, 5 en 6.
27 mei:
'Ieder kind telt' voor de groepen 5 en 6 in De Kroon in Hellendoorn.
10 juni:
Pubquiz voor alle medewerkers, plein Prinses Marijkeschool.
9 juli:
Reunïe Prinses Beatrixschool van 14.00 tot 17.00 uur.

Ik wil alle medewerkers, leerlingen en ouders bedanken voor hun inzet en enthousiasme tijdens de voorbereiding en heel veel succes bij alle activiteiten.
Op naar de volgende 150 jaar!

Henk Slabbekoorn
Voorzitter College van Bestuur 

Lees verder

Een tien met een griffel!

Een tien met een griffel
150 jaar protestants-christelijk onderwijs in museum Erve Hofman

Lees verder

Ontwikkeling door beweging!

Studiedag 16 maart 2016
Wandelend van de ene locatie naar de andere:  En op elke locatie een lezing: 

Lees verder

Badeendjes verkoop gestart!

Op maandagmorgen 23 mei 2016 organiseert Stichting 'Ieder kind telt' een badeendjesrace. Op deze feestelijke dag zullen duizenden badeendjes het ruime sop kiezen en de strijd aangaan welke het eerst over de finisch is. Het evenement zal plaats vinden in de Regge. Alle eendjes zijn voorzien van een uniek nummer dat correspondeert met een eigen adoptiecertificaat.
Voor de eendjes die het eerst over de finisch zijn, zijn mooie prijzen te winnen.
Op de scholen zijn de opgaveformulieren aanwezig. (Foto: badeendjes op De Ark!)

Lees verder

Jubileumfilm

Dit jaar bestaat  onze Stichting 'Ieder kind telt' 150 jaar. We zijn vanaf 4 januari jl. feestelijk gestart met allerlei activiteiten. Alle leerlingen hebben diverse voorstellingen in het ZinIn theater bezocht. Zo was er woensdag 6 januari een congres voor teamleden en belangstellenden over 150 jaar christelijk onderwijs. Op maandag 4 januari werd dit jubileumjaar begonnen met het tonen van een film in alle groepen over onze stichting waarin elke school zich prestenteert. Deze film is te bekijken door het aanklikken van deze link: https://youtu.be/LQ9-tknY2aI

Lees verder

Jubileumkrant 150 jaar christelijk onderwijs

Met trots presenteren wij onze jubileumkrant 150 jaar christelijk onderwijs in Nijverdal! Deze krant wordt huis aan huis bezorgd vanaf 5 januari 2016.

Lees verder

150 jaar christelijk onderwijs in Nijverdal

Lees verder

De Meander officeel geopend

Op vrijdag 28 augustus jl. onthullen bestuurder Henk Slabbekoorn, directeur Hanneke Timmer en leerlingen het nieuwe logo van CBS De Meander.
Na de onthulling gaven alle groepen een muziekvoorstelling.
Het team van De Meander kan terugkijken op een onvergetelijke dag! Op de website www.meanderpcoh.nl kunt u een indruk krijgen van deze prachtige dag.Lees verder

Feestelijke opening en open huis De Meander 28 augustus a.s.

Op vrijdag 28 augustus a.s. vindt de officiële opening van CBS De Meander plaats. Na een officieel gedeelte, waarbij genodigden aanwezig zijn, vindt de opening plaats.
Het open huis vindt plaats van 19.00 tot 22.00 uur in de prachtig verbouwde school aan de Lochtersweg 1 in Nijverdal.
 

Lees verder

De scholen zijn weer begonnen!

Een nieuw schooljaar 2015-2016 is van start gegaan! Wij wensen alle kinderen en medewerkers een goed en ontwikkelend schooljaar.
Een bijzondere start voor kinderen en medewerkers van De Meander. Zij zijn dit schooljaar gestart in het vernieuwde schoolgebouw aan de Lochtersweg in Nijverdal. Op ludieke wijze werd de sleutel 'aangevlogen'. Op 28 augustus a.s. zal de officiële opening plaatsvinden. Ook een nieuwe start voor De Es. De leerlingen onderbouw zijn gestart in het gebouw van De Es en de leerlingen van de bovenbouw gaan naar locatie De Blenke.

De Meander:

Lees verder

Vakantie

Wij zijn met vakantie van maandag 6 juli 2015 t/m vrijdag 14 augustus 2015. U kunt ons weer bereiken vanaf maandag 17 augustus 2015!
Wij wensen iedereen een fijne zonnige vakantie toe!

Lees verder

Veilig op weg naar De Es!

Vandaag zijn de leerlingen van de onderbouw gestart in het gebouw van De Es. De leerlingen van de bovenbouw gingen naar locatie De Blenke.
Om alle leerlingen veilig naar hun 'nieuwe' locatie te laten reizen kregen alle leerlingen een passend veiligheidshesje aangemeten. Want 'Ieder kind telt en ieder kind veilig!' staat te lezen op de veiligheidshesjes.

Lees verder

Op slot!

Vandaag, 1 juli, om 12.00 uur hebben Hennie de Graaf en Jacob Keizer, leerkrachten van het eerste uur van de 'voormalige' Prins Clausschool onder grote belangstelling de deur van de school op slot gedaan.
Na de zomervakantie starten leerlingen en leerkrachten van De Meander in het vernieuwde gebouw aan de Lochtersweg.

Lees verder

Jaarverslag 2014

Het jaarverslag van Stichting 'Ieder kind telt' 2014 is uit. We nodigen u van harte uit dit te lezen. Benieuwd? Bekijk dan de digitale versie van ons verslag op deze website. Ga naar het tablad 'organisatie' en klik op 'Jaarverslag 2014' of klikt u hier. Een overzicht van alle onderwerpen uit het verslag vindt u in de inhoudsopgave. Wilt u reageren op ons jaarverslag? We ontvangen uw mail graag op: info@iederkindtelt.nl

Lees verder

Terugblik Identiteitsdag 18 maart 2015

Op woensdag 18 maart jl. heeft in de Schaapskooi de tweejaarlijkse Identiteitsdag plaatsgevonden.
Het thema was: 'Op reis'! Een pleisterplaats onderweg, waar we inspiratie op doen en op verhaal komen.
Deze ochtend zijn alle medewerkers van onze Stichting in gesprek geweest met wat ons drijft en bezielt in het (Christelijk) onderwijs. Waarom hebben we voor onderwijs gekozen en wat zien we daar van terug in ons dagelijkse werk? Dit leverde boeiende gesprekken op en stemt tot nadenken over onze rol als juf en meester op onze scholen.
We kunnen terugkijken op een inspirerende studiedag!

Lees verder

Onderwijscafé 29 januari 2015

Voor alle medewerkers van Stichting 'Ieder kind telt' is er donderdag 29 januari a.s. weer een onderwijscafé georganiseerd in Restaurant De Kroon in Hellendoorn.
De boeiende gastspreker is Ivo Mijland met als onderwerp: 'Een kind is geen Duyvis nootje!'
Opgeven kan nog! via onderwijscafe@iederkindtelt.nl

Lees verder

AANMELDINGEN LEERLINGEN 26 JANUARI 2015

Vanaf 4 jaar mogen kinderen naar de basisschool. U heeft uw keuze gemaakt? Wat nu?
Het is voor onze scholen belangrijk dat wij vroeg weten hoeveel leerlingen er in een bepaald schooljaar zijn. Als uw dochter of zoon voor 1 oktober 2016 vier jaar wordt kunt u uw kind aanmelden bij de school van uw keuze. De centrale aanmelddag is maandag 26 januari 2015 tussen 15.30 uur en 17.00 uur en tussen 19.00 uur en 20.30 uur.

U bent van harte welkom!

Lees verder

Feestelijke opening De Twijn

Onderwijswethouder Johan Coes verrichtte vrijdag 16 januari 2015 samen met vier kinderen de officiële opening van scholencluster De Twijn, die is gebouwd op de voormalige ijsbaan aan de P.C. Stamstraat. De kinderen vertegenwoordigen de vier vaste gebruikers van die multifunctionele gebouw, te weten onze christelijke basisschool Talentrijk, de openbare basisschool De Peppel, Stichting Kinderopvang West Twente en de Stichting Peuterspeelzalen. 
De symbolische opening werd voorafgegaan door een voorstelling van theaterman Dolf Moed uit Hengelo welke ademloos werd gevolgd door bijna driehonderd leerlingen, hun ouders en genodigden.

Lees verder

Talentrijk verhuizing!

Op woensdag 17 december jl. werd na meer dan 100 jaar de schooldeur van Talentrijk/Pr. Ireneschool symbolisch gesloten door de heer Pontsteen. Daarna zongen en dansten de kinderen op het lied 'Happy'! De vlag werd van de oude locatie aan de Schoolstraat naar de nieuwe locatie van Talentrijk gebracht aan de PC Stamstraat.
In de ochtend werden de buren in de gelegenheid gesteld afscheid te nemen van de school onder het genot van een kop koffie.
Op 18 en 19 december richt men het nieuwe gebouw in.
Maandag 5 januari 2015 zullen de kinderen starten in het prachtige nieuwe schoolgebouw!

Lees verder

Pensioenregeling 2015, wat gaat er veranderen?

In bijgaand schema van het ABP is te zien hoe de huidige pensioenregeling is en hoe het wordt in 2015.

Pensioenregeling 2015 Schema tevens te vinden op ons intranet (P&O Selfservice).

Lees verder

Nieuwe CAO PO 2014-2015

De nieuwe CAO PO 2014-2015 is uit. U kunt deze hier downloaden!
Tevens te vinden op ons intranet P&O Selfservice.

Lees verder

Strategisch Beleidsplan 2015-2018

Het Strategisch Beleidsplan 2015-2018 is in alle geledingen behandeld en goedgekeurd of een positief advies afgegeven.
 
De strategische plannen en voornemens zijn uitgewerkt en beschreven in het 'Strategische Beleidsplan 2015-2018'. Dit document is het resultaat van overleg met de opbrengsten van open en constructieve  gesprekken binnen bestuur, medewerkers bestuurscentrum, schooldirecties, RvT en GMR.
 
Het strategisch beleidsplan (SBP) geeft de hoofdlijnen van het bestuursbeleid en de strategische keuzes daarbinnen aan voor de komende vier jaar. In het SBP wordt aangegeven waar het bestuur zich de komende jaren op wil richten, waar we met de hele organisatie naar toe werken. Niet alleen, maar samen met het management, de teams, het ondersteunend personeel, vrijwilligers en medezeggenschapsraden. 
Dit plan geeft kader en richting voor: 'Goed onderwijs voor ieder kind, want 'Ieder kind telt'!

Lees verder

Dag van de leraar

Ben jij de leraar die
...aandacht geeft;
...belangstelling heeft;
...ieder kind ziet zoals het is.

Dat kun je alleen doen als
...je jezelf bent;
...je glimlach anderen bereikt;
...je 'echt' bent!

Dank voor alle inzet en echtheid!
Dag van de leraar 2014

Lees verder

Nieuwbrief Kenniskring Hoogbegaafdheid

Onder het hoofdstuk 'Onderwijs - kenniskringen' vindt u de nieuwste nieuwsbrief van de Kenniskring hoogbegaafdheid. Tevens de presentatie van de bijeenkomst van deze kenniskring en het artikel 'Laat mij even' van Dolf Janson. Veel leesplezier!

Lees verder

Onderhandelaarsakkoord CAO Primair Onderwijs

Op 2 juli jl. heeft de PO-raad een onderhandelaarsakkoord gesloten met de onderwijsvakbonden.
Het onderhandelaarsakkoord vindt u hier!

Lees verder

Prinses Marijkeschool en de Kaliber battle!

Groep 4 van basisschool De Bonkelaar uit Almelo mag zich 'de meest muzikale klas van 2014' noemen. Vanavond streden zes klassen (groep 4) in de Preston Hall van Preston Palace om deze titel in de ‘Kaliber Battle’. De klassen krijgen elke week muziekles op school van een docent van Kaliber Kunstenschool. Samen met de docent is de afgelopen weken een lied met bijbehorende pasjes en bewegingen ingestudeerd. Het lied werd op het podium onder begeleiding van de Kaliber Docentenband ten gehore gebracht voor de ouders en een deskundige jury, bestaand uit acteur Arijan van Bavel (bekend van Adje) Tessa Kortenbach, (dansdocente) en Miriam Koetsier (musicaldocente). Basisschool De Bonkelaar, onder leiding van muziekjuf Irma, deed dat volgens de jury het beste. Hun performance van het lied 'Heb je wel gehoord van de zeven ritmes' werd beloond met een dikke 10. De tweede prijs ging naar groep 4 van basisschool St, Radboud en de derde prijs naar groep 4 van basisschool De Griffel. De overige drie klassen (groep 4 van basisschool De Huve en de groepen 4a en 4b van De Marijkeschool uit Nijverdal) ontvingen een aanmoedigingsprijs.
Kijk 
hier voor meer informatie over muziekles in het basisonderwijs.

Lees verder

Nieuwe naam voor de Pr. Margrietschool en de Pr. Claus

Vanochtend om 11.00 uur was er een feestelijke bijeenkomst op het schoolplein van de Pr. Margrietschool. Alle kinderen en teamleden van de Pr. Claus en Pr. Margriet waren hierbij aanwezig. Met dans, clown Elly en zelfs juf Hanneke via Skype-verbinding werd de naam van de nieuwe school onthuld:

Lees verder

Time-Out-Tegel geplaatst op Pr. Marijkeschool!

Op 17 april worden er op 150 Twentse basisscholen een Time-Out-Tegel gelegd: 'time out  tegen pesten!'. Deze tegel is door de Stichting Twente tegen pesten ter nagedachtenis aan Tim Ribberink ontworpen om te zorgen dat pesten bespreekbaar wordt.
De Prinses Marijkeschool heeft vanochtend ook een speciaal moment daarvoor ingelast. De eer was aan Juf Melisanda om de Time-Out-Tegel te leggen. De directeur, de heer Groot Wassink  heeft uitgelegd waarom het zo belangrijk is om niet te pesten en om erover te praten.

Het dagelijks contact met deze tegel zorgt dat kinderen bewust, maar ook onbewust met de gedachte achter deze speciale tegel in aanraking komen en daardoor het Time-out teken leren begrijpen en gebruiken.

Lees verder

Onderwijscafé 3 april 2014

Donderdag 3 april a.s. van 16.00 tot 18.00 uur is er opnieuw Onderwijscafé van de Stichting 'Ieder kind telt' in Restaurant De Kroon in Hellendoorn. Spreker is Jan Jutten en het onderwerp is Van moetisme naar moreel besef'. Er is vrije toegang voor de medewerkers van de Stichting en bij binnenkomst ontvang je 2 consumptiemunten. Geef je op via onderwijscafe@iederkindtelt.nl !!

Lees verder

Prijsuitreiking kleurplatenwedstrijd scholenkrant

Op woensdagmiddag 19 februari jl. hebben wij drie kinderen kunnen feliciteren met het winnen van de kleurwedstrijd uit de Scholenkrant van de Stichting ‘Ieder kind telt’. Deze kinderen hadden een prachtige kleurplaat ingeleverd.

1ste prijs               : Femke Schrijver (De Bongerd)
2e prijs                  : Claudia Oude Veldhuis (Pr. Marijkeschool)
3e prijs                  : Noa Voortman (De Blenke)

Lees verder

Aanmeldingen leerlingen 27 januari 2014!

Maandag 27 januari kunt u uw kind inschrijven op een van onze scholen. U bent van harte welkom tussen 15.30 en 17.00 uur en van 19.00 tot 20.00 uur. Neemt u een geldig identiteitsbewijs van uw kind mee! 
Bent u verhinderd dan kunt u natuurlijk ook een andere afspraak maken. Neem hiervoor contact op met de betreffende school. 

Lees verder

Open huis!

U wilt zich tijdig oriënteren? U wilt een gesprek, een rondleiding, de school in bedrijf zien? Het kan allemaal! Open huis op onze scholen! Vandaag kunt u terecht op onze scholen. Kijk op de website van de diverse scholen om te zien welke tijden en eventueel andere momenten u welkom bent!
Desgewenst kunt u na afloop van het 'open huis' uw kind inschrijven als leerling van één van onze scholen. Neemt u dan wel een geldig identiteitsbewijs van uw kind mee! Bent u verhinderd tijdens de open huis momenten, maak een nieuwe afspraak. Neem hiervoor contact op met betreffende school. 

Lees verder

Naar school krant!

Met trots presenteren wij onze scholenkrant! Deze krant wordt huis aan huis bezorgd in de week van 6 t/m 10 januari 2014.
Klikt u hier voor de digitale versie!

Lees verder

Pr. Marijkeschool - De bibliotheek op school!

De Prinses Marijkeschool heeft de 'Bibliotheek op school'!
Na de officiële openingshandeling door burgemeester Anneke Raven werd de prachtige nieuwe ruimte in gebruik genomen.
Het belang van (voor-) lezen werd door directeur Henk Groot Wassink stevig neergezet.

Lees verder

Onderwijscafé

Donderdag 28 november a.s. van 16.00 tot 18.00 uur zal het eerste Onderwijscafé van de Stichting 'Ieder kind telt' van start gaan in Restaurant De Kroon in Hellendoorn. Spreker is Marcel van Herpen en het onderwerp is 'Pedagogische tact'.
Er is vrije toegang voor de medewerkers van de Stichting en bij binnenkomst ontvang je 2 consumptiemunten. Geef je op via onderwijscafe@iederkindtelt.nl !!
 

Lees verder

De Blenke kleurt je toekomst!

Een nieuw motto voor de 40-jarige Blenke.
Tijdens de feestweek werden verschillende activiteiten georganiseerd:
zoals een viering met de musical Jozef, een zelf ingestudeerde circusvoorstelling, een receptie en tot slot op vrijdag 15 november jl. een druk bezochte (350 personen) reünie!

Lees verder

Officiële start bouw De Twijn

Op woensdag 6 november werd het officiële startsein gegeven voor de bouw van De Twijn, het nieuwe gebouw waar onze school Talentrijk,  OBS de Peppel, BSO van Stichting Kinderopvang-West Twente zich gaan vestigen.

De feestelijke start vond plaats op het bouwterrein. Onder andere zongen de leerlingen van Talentrijk een mooi lied met aan het eind het 'Klaar voor de start..!!' en werd onderstaande prachtige banner onthuld met de tekst: 'We bouwen aan onze toekomst!'.

Lees verder

Vacature: Lid Raad van Toezicht

Per 1 januari 2014 zijn wij op zoek naar een

Lees verder

Start kinderboekenweek

Vanwege het belang van taal hebben vier basisscholen van onze Stichting Prinses Beatrix, Jan Barbier, De Blenke en De Es gekozen om vanaf volgende week woensdag een projectweek te organiseren rondom taal & lezen. Dat deze projectweek samenvalt met de Kinderboekenweek is natuurlijk niet toevallig. Taal en lezen zijn immers nauw met elkaar verbonden. Op de Hellendoornse scholen zijn er tal van activiteiten in het kader van taal en lezen. Er wordt een leesmarathon gehouden, waarbij leerlingen in estafette  voorlezen aan medeleerlingen. Een illustrator komt bij de scholen op bezoek en leerlingen uit de groepen 6,7,8 leren tijdens een workshop van een dag een echt kinderboek te illustreren. Ook worden leerlingen veelvuldig voorgelezen. Wethouder Ten Have bezoekt op donderdag 10 oktober de leerlingen uit groep 3,4 en 5 van De Es. Zij leest hen voor, maar gaat ook met hen over het boek in gesprek. Het is slechts een kleine greep uit de reeks van activiteiten. Op vrijdag wordt de week afgesloten met een heus kinderboekenbal in De Kroon, waarbij de leerlingen verkleed gaan als de hoofdpersoon uit hun favoriete leesboek die ze onder de arm mee nemen.

Lees verder

Talentrijk ipc school!

Per ingang van 1 augustus 2013 is Talentrijk officieel een IPC (International Primary Curriculum) school. IPC is een onderwijsprogramma voor de zaak- en creatieve vakken, waarbij effectief leren centraal staat. Hiermee werken ze op Talentrijk doelgericht aan kennis, vaardigheden en inzicht. Het kind als (wereld)burger staat centraal. Door de vakgebieden aan te bieden op een eigentijdse manier, leren de kinderen effectief en met plezier!

Lees verder

Gouden handen project

De gouden handen groep start is gestart op donderdag 5 september 2013.
Chris Lindhout (directeur De Schaapskooi) is initiatiefnemer samen met scholengemeenschap Reggesteyn om leerlingen die moeite hebben met theoretische vakken als lezen, taal en rekenen. Maar talenten laten zien bij de creatieve vakken zoals techniek, tekenen en handvaardigheid. Deze kinderen hebben gouden handen!  Doel is om leerlingen door middel van praktische opdrachten en succeservaringen het plezier in leren en het met plezier naar school gaan te laten ervaren!
Daarom dit jaar een pilot waaraan 11 leerlingen deelnemen die bestaat uit 20 technieklessen met praktische oefeningen en opdrachten, die op donderdagmiddag worden gegeven op de Reggesteyn-vestiging Willem de Clerqstraat. Deze lessen worden verzorgd door Floris Fransen (leerkracht groep 8 van de Schaapskooi) en Jan Getkate (docent Reggesteyn).
De eerste nieuwsbrief kunt u vinden onder het hoofdstuk 'Onderwijs' 

Lees verder

Chinees!

Op maandag 2 september jl. is de Plusgroep Chinees van start gegaan. Speciaal voor kinderen die naast de plusgroep, compacten en verrijken nog extra uitdaging kunnen gebruiken.

Lees verder

Vakantie

Wij zijn met vakantie van maandag 8 juli 2013 t/m vrijdag 16 augustus 2013. U kunt ons weer bereiken vanaf maandag 19 augustus 2013!
Wij wensen iedereen een fijne zonnige vakantie toe!

Lees verder

Nieuwsbrief Kenniskring hoogbegaafdheid

Onder het hoofdstuk 'Onderwijs - kenniskringen' vindt u de nieuwste nieuwsbrief van de Kenniskring hoogbegaafdheid. Veel leesplezier!

Lees verder

Jaarverslag 2012

Het jaarverslag van Stichting 'Ieder kind telt' 2012 is uit.
We nodigen u van harte uit dit te lezen.
Benieuwd?
Bekijk dan de digitale versie van ons verslag op deze website. Ga naar het tablad 'organisatie' en klik op 'Jaarverslag 2012'.
Een overzicht van alle onderwerpen uit het verslag vindt u in de inhoudsopgave.
Wilt u reageren op ons jaarverslag? We ontvangen uw mail graag op: info@iederkindtelt.nl

Lees verder

Zambia 'Every child counts'

De Prins Clausschool heeft via juf Elly connecties met de school van Chris Piet in Zambia.
Hij heeft een school gesticht voor de kinderen van de bergdorpen bij Chipata, Chiziro. Chris en zijn vrouw Trina geven 100 kinderen les in één lokaal. Met behulp van giften zijn zij bezig om een nieuwe school te bouwen. 
Afgelopen maand zijn 150 oude schoolshirts van de Prins Clausschool naar deze kinderen gebracht.
Chris Piet bedankt de Prins Clausschool voor de shirts met de prachtige slogan: 'Every child counts'

Lees verder

100ste volger op Twitter!

Stichting 'Ieder kind telt' heeft haar 100ste volger! Melanie Hallink van de Jan Barbier werd vanochtend op school verrast met een attentie! Gefeliciteerd Melanie!

Lees verder

Welkom op onze nieuwe website!

Wij hopen dat u onze nieuwe website aantrekkelijk vindt en vaak zult bezoeken. We zullen de website de komende tijd verder vullen, dit zal heel geleidelijk gebeuren. Mocht u opmerkingen of vragen hebben laat het ons dan weten door een mail te sturen naar info@iederkindtelt.nl
U helpt ons zo om de site vorm en inhoud te geven.
Veel kijk en leesplezier!

Lees verder